fbpx

Carieră (leadership și performanță)

Principiul Pareto, un fapt dovedit și recunoscut de majoritatea specialiștilor, spune că 20% dintre performerii de top, în orice profesie, obțin 80% din rezultate și venituri.

Dacă aplici de două ori această regulă, rezulta că doar 4% dintre performeri obțin rezultatele pe care le au ceilalți 96%!

Secretul?

Felul în care îţi gândeşti strategic evoluţia profesională, abilităţile şi competenţele care te vor ajuta să atingi performanța în cariera ta.

Majoritatea oamenilor de mare succes care sunt recunoscuţi pe termen lung pentru profesionalismul lor au “în spate” 10.000 de ore de practică.

Mai exact, au strategii bune instalate în psihicul lor, până la nivel de automatism.

Vorbim aici de acei meseriaşi de top, care au dovedit expertiza de clasa mondială. Vorbim de cei 1% dintre experţi care câştiga de zece sau o sută de ori mai mult decât ceilalţi. Vorbim de executivii de categorie grea, care îşi negociază cu multinaţionalele pachete de beneficii de zeci de milioane de dolari.

Vorbim de maeştri.

Vestea bună este că nu e nevoie să fii genial pentru a deveni maestru.

Este nevoie să ştii foarte exact ce vrei să faci şi să fii hotărât să parcurgi drumul celor 10000 de ore. Pentru asta, ar fi de dorit să îţi găseşti cât mai de timpuriu vocaţia.

 

În 1953 a alerga o milă în 4 minute era de neimaginat. Unii specialiști susțineau chiar că din punct de vedere fiziologic este imposibil ca un astfel de prag să fie trecut… În 1954, după ce Roger Bannister a alergat o milă în 3.59,4...


Cum să controlezi cu succes dezvoltarea unui business Sam Altman, CEO Y Combinator (companie care a creat un nou model pentru finanțarea startup-urilor şi a ajutat la dezvoltarea a peste 1,900 de companii, printre care: Scribd, Dropbox, Airbnb ...


Orice om visează să fie fericit și să se simtă împlinit în propria viață.  Diferența dintre o persoană care reușește și alta care "se zbate" este dată de acțiunea sau inacțiunea uneia dintre ele, de ceea ce face una sau ceea ce...